תוכן העניינים
ניקיון הבית הוא מיומנות, והידיעה כיצד לבצע ניקוי אסלה, ניקוי מקלחת, ניקוי קרמיקה וניקוי אמבטיה הם החשובות מכולם. רמז, המקלחת ובפרט האסלות בבית הם מהמלוכלכים ביותר בכל הבית. אמנם זה לא מסובך כמו שזה נשמע, ותאמינו או לא, ישנה דרך נכונה לניקוי אסלה. השיטה הנכונה תעזור ותייעל לכם את הניקיון כך שתוכלו להסיר את מרבית החיידקים הכתמים והווירוסים שעשויים לשגשג שם. טכניקות הניקיון הנכונות לא רק יעניקו לכם תוצאות בדוקות ומעולות, אלה גם יחסכו לכם זמן ואנרגיה.
ישנם שיטות רבות לניקוי אסלות, חלקן עובדות וכמובן שחלקם סתם עשויות לבזבז לכם את הזמן. זהי הסיבה העיקרית שיצרנו את מדרכי הניקיון שלנו. כל המדריכים שאנו מנסחים הינם שיטות בדוקות, מנוסות ויעילות. אנו עושים את המירב על מנת שתיהנו ממדריכים מפורטים ועדכניים, נשמח לפידבק ותמונות מצידכם לאחר הניקיון היסודי שביצעתם😊.
שיטות לניקוי אסלות שיש לבצע בכל בית
שלב 1. ניקוי אסלה מכתמים צהובים, מאבנית, וכתמים שחורים
אם אתם מעוניינים לבצע ניקוי מושב אסלה, ניקוי אסלה מאבנית, כתמים צהובים וכתמים שחורים בביתכם הצעד החשוב ביותר הוא לבצע ניקוי תכוף וקפדני כל מספר ימים עד שבוע. במידה ותרצו לבצע ניקוי מקצועי ממש כמו בעלי מקצוע הצטרפו אלינו.
יש הרבה סיבות מדוע אתם רוצים לבצע ניקוי אסלות, ניקוי אסלה מאבנית, ניקוי אסלה מחלודה וניקוי אסלה מחלודה הם סיבות בדוקות. כמו כן, יש הרבה שיטות לניקוי אסלה עם מלח לימון, וכמובן איך לא ניקוי אסלה עם סודה לשתייה, אך אנו מאמינים שהניקוי הטוב ביותר הינו ניקוי אסלה בשיטה טובה במספר רמות, אך כמובן שנעזר גם בסודה לשתייה. כדי לבצע ניקוי עמוק ולהסיר כתמים צהובים או שחורים מתחתית האסלה השתמשו במדריך הבא:
שלב ראשון: ריקון האסלה
לפני שתתחילו בניקוי, מומלץ לרוקן את האסלה ממים:
- ללא שואב רטוב: מלאו דלי עם חצי ליטר מים.
- שפכו את המים במהירות לתוך האסלה. האסלה "תחשוב" שהורדתם מים, ותתרוקן.
- כעת יש לכם גישה נוחה לנקות את תחתית האסלה והחלקים הבעייתיים.
שלב שני: הכנת תמיסה לניקוי עמוק
מצרכים:
- ½ כוס סודה לשתייה
- 3 כפות מלח לימון
- 2-3 כפות חומץ לבן
- כמה טיפות שמן אתרי (לא חובה, לריח נעים)
אופן השימוש:
- פזרו את סודה לשתייה ומלח הלימון על כל חלקי האסלה, בעיקר באזורים מוכתמים.
- שיפכו באיטיות חומץ לבן מעל התערובת. החומץ יגיב עם החומרים, ייצור קצף ויחל בתהליך ניקוי.
- שפשפו בעדינות עם מברשת אסלה והשאירו את החומרים למשך 10 דקות.
- לאחר מכן, שפשפו שוב ושטפו במים.
שיטות נוספות לניקוי אסלה
ניקוי עם קולה
- שפכו פחית קולה סביב דפנות האסלה ובתחתית.
- הניחו למשקה לשבת למשך שעה לפחות (רצוי לילה).
- לאחר מכן שפשפו עם מברשת אסלה ושטפו במים.
ניקוי עם חומצה חזקה (חומצת מלח)
חומצת מלח מתאימה לכתמים עקשניים במיוחד, אך יש להשתמש בה בזהירות.
- פזרו מעט חומצה באזור הכתמים.
- השאירו למספר דקות בלבד כדי למנוע פגיעה בציפוי האסלה.
- שטפו היטב במים.
שלב שלישי - ניקוי החלק החיצוני של האסלה
בזמן שהתמיסה ששפכנו עושה את הקסם שלה, המשיכו לניקוי האסלה בחלקה החיצוני. השתמשו במטלית לחה כדי לנגב אבק ולכלוך, ואז, אם תרצו, רססו את החלק החיצוני בחומרי חיטוי. לאחר שכל הלכלוך הוסר, מלאו בקבוק תרסיס עם עט מים חמים וכף סבון כלים וערבבו. יש לרסס את החלק החיצוני של האסלה בתמיסת הניקוי שיצרנו, תוך הקפדה על ריסוס וקרצוף במקומות הנסתרים ביותר, וכמובן בחלקו החיצוני של הניאגרה, המושב גב האסלה, וכל החלקים הנוספים שהם לא החלק הפנימי. לסיום נגבו הכל בעזרת מטלית נקייה.
שלב רביעי ואחרון - סיום ושטיפה של האסלה
הגיע הזמן לחזור אל ניקוי פנים האסלה. כעת לאחר שהחומר שיצרנו ספג והפריד את הכתמים כראוי, הברישו שוב את פנים האסלה ורוקנו את המים. ייתכן שתצטרכו לשטוף את האסלה מספר פעמים או לקחת מברשת קרצוף ולקצוף לכל חומר הניקוי היבש שנשאר כדי להסיר את תמיסת הניקוי במלואה.
מאמרים נוספים שיעניינו אותך